Kan man se dyr udvikle sig?

24 maj 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis man tror på en religiøs opfattelse, så er dyr skabt perfekte i Guds billede, som de er.

Hvis man derimod tror på den mere videnskabelige retning, så er dyr nogle størrelser – og selv inklusiv – som der tilpasser sig de forhold, som de befinder sig under eller vandre hen til.

Det kan man se på, hvad det er for nogle fjender, som de forskellige dyr har, hvad de spiser og meget mere.

Der kan findes forskellige afarter af dyr, og så er der nogle, som der er uddøde enten fordi, at de blevet slagtet af deres fjender, eller de ikke kunne nå at tilpasse sig i tide.

Men du kommer nok til at vente længe, hvis du for eksempel glor på en hund med hundetegn og overvejer, hvornår sådan en får vinger.

Hvis vi ser bort fra mutationer fra science fiction-film, så skal du ikke regne med, at det sker, for er der overhovedet nogen grund til, at en hund skulle have vinger.

Dyr

Dyrs udvikling sker over tid

Desuden kommer du nok også til at vente forgæves, førend du ser et dyr, der føder en unge, som der ser radikalt anderledes ud ens sin mor, for det sker ikke bare sådan lige i løbet af en enkelt generation.

Desuden ville moderen nok bare udstøde sit afkom, hvis det så alt for radikalt anderledes ud, så den slags forvandlinger ser man i det små, hvor det måske mere forekommer indvendigt, før det kan ses udadtil.

Derfor er det svært at sige på datoen, hvornår en dyreart overgik fra at være en til en anden, eller de startede en anden gren.

Dog kan man nogenlunde sjusse sig frem til, hvornår det må være sket, når man kan datere knogler og andet fra dyr.

Det bliver spændende at se, hvad fremtiden kan bringe af nye dyrearter!

Flere Nyheder