Kan man nøjes med maling af en enkelt væg?

26 april 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Lad os bare komme til svaret med det samme og ikke lade dig lide i spænding: Selvfølgelig kan du nøjes med maling af en enkelt væg.

Det var nok heller ikke nogen overraskelse for dig at læse, og derfor kom vi da også til svaret med det samme.

Men vi kan forklare lidt nærmere om nogle årsager til, hvornår man kan nøjes med at male en enkelt væg, og hvornår det bedre kan svare sig at male alle væggene samtidig i for eksempel et lokale.

Hvis du vil male et rum i den samme farve, så kan det bedste svare sig at male alle væggene med det samme samtidigt, så man får det samme udtryk på alle væggene.
Hvis rummet er stort, kan man eventuelt få mere end en maler til at male lokalet, så begyndelsen af malerarbejdet ikke allerede virker “gammelt”, når man er nået til vejs ende.

Der skal nemlig males grundigt og tæt for at få det bedste resultat, og det kræver blandt andet, at man dækker godt af og får malet alle kanter til. Den slags kan være besværligt og bøvlet og tage tid, hvis man ikke har at gøre med et rektangulært lokale.

Dette gælder for resten også, hvis man ønsker andet end en enkelt farve til et lokale, men ønsker flere farver sammenlagt: Mal dem alle sammen nogenlunde samtidigt, så de får den samme glød og tone.

Og husk, at der ofte skal males flere gange efter.

Men det kunne tænkes, at man bare ønsker en enkelt væg malet om med en anden farve eller med et mønster på, eller man vil skjule nogle overfladiske pletter såsom rester fra klistermærker, ridser fra katte eller andet, som kan nøjes med at dækkes med noget maling.

Her behøver man ikke male alle andre vægge også, så man på den måde kan spare tid, maling og betalte arbejdstimer til de professionelle malere.

Husk dog at markere, om en enkelt væg eller alle er ved at blive malet eller er nymalede, så man ikke uheldigvis kommer til at læne sig op ad den.

Flere Nyheder