Hvornår skal man ringe til blikkenslageren?

13 december 2019 Lykke Holzmann Søby

editorial

Mange VVS-reparationer kan udføres af dig selv. Hvis for eksempel vandtrykket er lavt, kan du rengøre brusehovedet, kontrollere vandmålerventilen eller udføre flere andre lette reparationer. Når røret under dit køkken eller badeværelsesvask lækker, kan du stramme den røret eller købe en ny. Men med så mange VVS-reparationer let inden for din rækkevidde, hvordan ved du så, hvornår du skal tilkalde en blikkenslager?

Du har en stor vandlækage

Det er det klassiske øjeblik, der udløser en blikkenslagerbesøg: et vandrør brister og kan forårsage store vandskader eller oversvømmelser i hele huset. Selvom det ikke er ofte, sker dette lejlighedsvis. Når det sker, skal du handle hurtigt.

Se først efter eventuelle mellemliggende en aflukningsventil i nærheden af lækagen. Hvis du er heldig, kan du muligvis finde en kniv- eller en knapventil, der kun lukker vandet til lækagen og ikke til hele huset. Hvis ikke skal du straks finde husets hovedventil og slukke for vandet i hele boligen. Når du har lukket vandet, skal du straks ringe til en blikkenslager, der kan komme med det samme.

Du har intet vand i huset

I tilfælde hvor der pludselig ikke er vand i hanerne, skal du finde ud af hvor problemet er lokaliseret. Er det omkring et område, f.eks. en håndvask eller et brusebad. Men der er noget alvorligt galt hvis vandet stopper i hele huset.

Kontroller alle vandhaner i huset for at være helt sikker på, at ingen af ​​dem har vand. Sørg for at kontrollere både varm og kold vandforsyning. Hvis der ofte er problemer med vandvarmeren, og der ikke længere leveres varmt vand, fungerer den kolde side stadig.

Hvis du stadig ikke kan få vandet til at løbe, kan du – som sagt – have et alvorligt problem. Det er muligt, at det nedgravede vandrør, der fører fra gaden ved vandmåleren til dit hus, er sprængt eller er blevet brudt, og vand beregnet til dit hus flyder ud i jorden inden det når ind til dig. Eller der kan være en lækage i nærheden af vandmåleren. Her skal du også straks have fat i en blikkenslager i københavn eller den by hvor du bor.

Flere Nyheder