Hvorfor skal en bager så tidligt op?!

06 February 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Har du nogensinde prøvet det med, at du er på vej sent hjem fra en bytur?

Det er faktisk stadig mørkt, selvom klokken nærmer sig de små timer, men i dit hoved er det stadig en forlængelse af festen fra tidligere, for tiden er gået så hurtigt, og inde på diskoteket lagde du ikke mærke til, hvordan det blev mørkere udenfor.

Men heldigvis nåede du at bemærke det til sidst, da du skulle nå det sidste tog hjem, for ellers var du strandet inde i byen og skulle finde et sted at overnatte, og du havde trods alt planer dagen efter; ikke vilde planer, men stadigvæk planer.

På den sidste stavretur hjemad mod din bolig, hvor du tænker på den fede fest, der lige har udspillet sig, ser du lys i en forretning.

Men det samme bemærker du, at det er hos bageren. Og det er endda weekend!

Alt skal være parat til tiden

Du har faktisk lidt ondt af vedkommende, for selvom der måske er noget weekendtillæg med videre, så tør du kun gisne om, hvor tidligt vedkommende er stået op for at kunne have været klar til nuværende tidspunk. Der må være en del træthed indblandet.

Men der er en mening med “galskaben”, for bagerier åbner generelt tidligt, specielt i hverdagene, hvor håndværkerne lige kigger forbi for at hente lidt morgenbrød at tage med.

Og det morgenbrød skal jo være lavet sammen med meget andet foruden måske at gøre lidt rent og stille alt op.

Det tager jo tid, og det skal ikke gøres som hastværk.

Noget tager længere tid end andet at lave, og måske skal man lige modtage nogle forsyninger, før man kan åbne.

Specielt i gamle dage og sikkert nogle steder endnu er det faktisk en uskreven regel, at folk på vej hjem fra byen lige kunne kigge ind i baglokalet hos bageren og få noget morgenbrød med hjem.

More articles