Hvorfor skal du bruge en skorstensfejer?

13 januar 2022 Steffen Hansen
image

editorial

Der er ikke noget mere hyggeligt end en varm pejs en kold vinterdag, som man kan sidde foran an og læse en god bog til. Der er mange goder ved at have enten en pejs eller en brændeovn, særligt i de koldere tider. Dog kræver det også, at du sørger for at få renset din skorsten, hvis du er en hyppig bruger af din pejs eller brændeovn. Læs mere om, hvorfor du skal rense din skorsten i dette indlæg, og hvordan du finder frem til en skorstensfejer. 

image

 

1. Du har pligt til det

Hvis du har en skorsten, som du aktivt bruger via en pejs eller brændeovn, så har du pligt til at få den renset i løbet af året. Dette er med til at forhindre eventuelle brandfarer, og hvis der skulle være problemer med skorstenen. Det er faktisk også aktuelt, hvis du ikke bruger din pejs eller brændeovn. Så længe der er en skorsten, så skal den renses. Her skal du kontakte en skorstensfejer, der kan klare opgaven for dig. 

 

2. Hvad gør en skorstensfejer?

En skorstensfejer vil rense din skorsten, og rense røgrør og andre røgkanaler, så røgen kan komme ud og ikke skabe brandfarer. Herudover vil skorstensfejeren fjerne gammelt sod, der har samlet sig i din skorsten over tiden. Det er en god idé, at du sørger for at få renset din skorsten i perioden op til, du skal til og bruge din pejs eller brændeovn mere hyppigt. Så efter sommerferien og start efterår kan være en glimrende tidspunkt at få renset din skorsten. 

 

3. Hvem skal du kontakte?

Hvis du skal bruge en skorstensfejer til at rense din skorsten, så kan du finde en via internettet. Her kan du f.eks. skrive “Skorstensfejer i Vester Skerninge“, hvis det er det område, du er på jagt efter en. Så vil Google vise dig de nærmeste skorstensfejere, der er i området omkring dig. 

Flere Nyheder