Hvorfor købe brugt bil?

26 maj 2020 Astrid Pedersen
Hvorfor købe brugt bil?

Blandt de mest væsentlige grunde til at købe en brugt bil frem for en spritny model er prisen. De fleste er nok bekendt med de mange høje skatter og afgifter som pålægges fabriksnye biler af den danske stat. Disse afgifter er med til at puste prisen på nye biler i Danmark op i et skyhøjt leje, hvilket gør at de fleste almindelige lønmodtagere er nødt til at gældsætte sig for at kunne finansiere køb af ny bil.

Samtidig påbegynder værdien af en ny bil et brat fald fra det øjeblik du triller den ud fra forhandleren. Denne kurve knækker ikke før bilen er tre år gammel hvorpå den langsomt vil flade ud. Et bil lån kan derfor være en dyr løsning, idet et sådant altid vil være behæftet med renter. Derfor kan du risikere at tabe på din bil hvis du bliver nødsaget til at sælge den før tid.

Med en brugt bil, som allerede har været igennem det værste fald i værdi, løber du ikke samme risiko. En brugt bil af nyere dato vil sagtens kunne bruges i mange år – og vælger du at sælge den videre efter et par år er værditabet minimalt. Samtidig får du meget mere bil for pengene når du køber en brugt bil i stedet for en fabriksny bil af slagsen

Hvor kan jeg købe en brugt bil?

Hvis du således er i markedet efter en ny brugt bil er det en god idé at finde denne gennem en autoriseret forhandler. På den måde er du sikker på at prisen står mål med kvaliteten, og at du får en bil som lever op til dine ønsker og forventninger. Mange forhandlere landet over har websites, på hvilke du altid kan finde de nyeste annoncer for brugte biler til salg.

Du kan læse mere om køb af brugte biler på fartglæde.dk

Flere Nyheder