Hvorfor du skal overveje at hyre en bedemand

10 November 2021 Steffen Petersen

editorial

En bedemand kan være en stor hjælp at have ved sin side i forbindelse med, at en person dør. Hvis du har mistet en familiemedlem, ven, eller bekendt, så kan en bedemand være med dig hele vejen, og give dig professionel og kyndig hjælp til at håndtere begravelsen og alt det omliggende. Læs med her, hvad du kan forvente af en bedemand, hvis du skal planlægge en begravelse for en du har mistet. 

 

image

 

Klargørelse af den afdøde

En bedemand er ansvarlig for pleje og klargøring af den afdøde. Her kan en bedemand sørge for, at den afdøde får det korrekte tøj på, som du og familien har ønsket. I nogle tilfælde kan den afdøde have bedt om noget bestemt type af tøj, som de gerne vil kremeres eller begraves i. Nogle gange kan folk også have ønsker til, hvorvidt den afdøde skal have noget med sig ned i kisten. Tag en snak med din bedemand, om hvad du kan få lov til at lægge med i kisten, før den lukkes helt til.

 

Planlægning af selve begravelsen

En bedemand kan hjælpe dig med at klare det praktiske, som at få bestilt en kirketid til afholdelse af begravelsen. Der skal ikke gå længere tid, før du skal få begravet den afdøde. Hvis du ikke er i stand til at selv sørge for bestilling af tid i kirken, så kan en bedemand hjælpe dig på vej. Her kan han/hun også hjælpe med arrangering af blomster, og andre ting, der skal være i kirken, når begravelsen skal afholdes.

 

Arrangere mindesammenkomst

Efter begravelsen har fundet sted, vil de fleste mennesker ønske at kondolere den nærmeste familie ved en mindesammenkomst. De fleste holder en slags sammenkomst efter begravelsen, hvor der vil være en bid brød og drikkevarer til dem, der har deltaget i begravelsen. Det kan være en god idé at gøre, så du kan ære den afdøde i selskab med familie, venner eller bekendte af den afdøde. En bedemand kan hjælpe med alt dette, så du er i trygge hænder, hvis du skulle have brug for ekstra hjælp.

More articles