Hvordan vælger du at lave tidsregistrering?

11 maj 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er mange forskellige metoder til, hvordan man kan foretage tidsregistrering af forskellige ting, om man så skal tage tid på noget, eller man skal registrere, hvor lang tid en given opgave tager.

Vi vil gennemgå nogle af de meste kendte metoder og så selvfølgelig forklare, hvor stor en sikkerhed der er ved disse.

Den mest almindelige, som ikke kræver andre hjælpemidler end en selv, er selvfølgelig at man tæller i hovedet eller højt.
Her er der selvfølgelig en stor usikkerhed forbundet med, om man tæller korrekt, det giver sig selv, men hvis man bare skal sjusse sig frem til noget, er det en okay måde at gøre det på, da man kan gøre det på stedet hver gang.

Ellers er den velkendte nok, at man bruger ens ur, men her kommer det også an på, om ens ur er af en god kvalitet, så det ikke er for langsomt eller hurtigt til at tage tiden.
Her er det dog meget mere nøjagtigt at måle med i forhold til at tælle selv, da differencen er markant lavere med udvalg end hos os mennesker.

Men langt de fleste mennesker vælger nu om dage at bruge deres smartphone til at tage tid med, da der er et stopur i de fleste af den slags telefoner.
Det er da også en ret så sikker måde at gøre det på, men den metode er også begrænset i sit omfang, da det ikke kan svare sig at bruge den metode, hvis man skal måle noget over flere timer.

Derfor kommer det nok an på, hvad man egentlig tage tid på, og over hvor lang tid det skal tage, før man kan vælge den rette metode til det her, der har det mindste udvalg.

Man kan hos http://www.anca.dk/ finde måder til at gøre det med, så man er på den sikre side.

Flere Nyheder