Hvordan foregår et bilsyn?

14 februar 2020 Astrid Pedersen

editorial

De fleste bilejere er informeret om det obligatorisk syn som en bil skal gennemgå med visse intervaller. Ejer du selv en eller flere biler, er du sikkert også obs på at passe de aftaler, du har med den lokale synshal. Men vidste du, at der findes flere forskellige former for syn, og at de hver især gælder for forskellige køretøjer?

Forskellige former for syn af motorkøretøjer

Det periodiske bilsyn for personbiler er nok den mest kendte form for syn af bil. Denne form for syn har til formål at sikre, at bilen er i lovlig og forsvarlig stand, således at den ikke er til fare for hverken trafik sikkerheden eller for miljøet.

Når du køber en helt ny bil, skal der max gå fire år førend bilen skal til syn. Her efter skal bilen til periodisk syn hvert andet år. Samme regler gælder for en standard varebil med en vægt på op til 3500 kg.

Er du i besiddelse af en campingvogn eller en trailer, skal disse anhængere ikke synes periodisk på lige fod med din personbil. Her kan du nøjes med at få foretaget et syn, når der ændres i registreringen på køretøjet – det vil sige eksempelvis i forbindelse med at traileren eller campingvognen skifter ejer.

Ejer du en motorcykel, kan du nøjes med at tage denne til syn hvis du lige har købt den brugt, og der dermed er sket en ændring i registreringen – undtagen hvis motorcyklen er registreret første gang for mindre end fem år siden og godkendt ved syn inden for det seneste år. I så tilfælde behøver du faktisk ikke at lade din motorcykel syne.

Et toldsyn er et ekstra ordinært syn, som foretages i forbindelse med import af eksempelvis en bil eller en motorcykel. Her gennemgås køretøjets tilstand med henblik på ekstra udstyr, kilometer stand og anet som kunne have relevans for skattestyrelsens vurdering af køretøjet.

Skal din bil til bilsyn i Tønder, kan du booke tid på hjemmesiden lb-bilsyn.dk

Flere Nyheder