Hvor finder jeg en undulat?

10 marts 2020 Astrid Pedersen

editorial

Mange mennesker vælger at købe undulater fra andre private, som ønsker at skille sig af med de små fugle – for eksempel gennem Den Blå Avis eller via Facebook grupper. Det tilrådes dog, at du – såfremt du vil være sikker på, at din undulat er opdrættet under forsvarlige vilkår og har haft en god og tryg opvækst – køber den via en registreret undulat opdrætter.

Her vil du samtidig kunne få klare anvisninger vedrørende undulatens røgt og pleje, og så vil du altid kunne kontakte opdrætteren igen, hvis der skulle opstå problemer med fuglen. Du skal være opmærksom på, at de færreste opdrættere vil sælge dig en enkelt undulat med mindre du i forvejen er i besiddelse af én. Dette er der en god grund til. Undulater er nemlig selskabelige og sociale væsener, og det er faktisk dyrplageri ikke at give sin undulat en lille ven eller veninde. Undulaten kan risikere at blive ensom og ulykkelig, og eksempelvis give sig til at plukke fjerene af sig selv eller få andre adfærds forstyrrelser. Derfor: Altid mindst to undulater i buret.

Du kan også vælge at kontakte et internat. Her vil du ofte kunne finde undulater, som af den ene eller den anden grund ikke længere kan bo hos deres tidligere ejer. Som regel har internaterne godt styr på fuglenes helbreds tilstand, således at du også her vil kunne finde gode og sunde undulater.

Hvordan passer jeg bedst undulater?

Før du hjemtager dine nye fjerklædte venner, er det vigtigt at du sørger for et bur af en god, rummelig størrelse. I buret skal der være adgang til frisk mad og vand, diverse legetøj, et fuglebad og en redekasse hvor de små fugle kan gemme sig i ny og næ. Du kan læse mere på dyrebloggen.dk – god fornøjelse med de søde stuefugle!

Tjek også disse sider:

https://dyre-pleje.dk/
https://dyreglæde.dk/
https://dyre-nyt.dk/
https://dyrebloggen.dk/
https://tips-dyr.dk/
https://Vores-Dyr.dk/
https://altomdyr.dk/
https://KlodensDyr.dk/
https://SødeDyr.dk/
https://nuttede-dyr.dk/
https://husdyrsbloggen.dk/
https://Dyreliv-Bloggen.dk/

Flere Nyheder