Hvilke smykker passer til hvilke anledninger?

11 February 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Smykker er efterhånden blevet en fællesbetegnelse for stort set alle slags pyntegenstande, man påfører sig fra det billige plastik til de dyreste ædelstene.

Det er egentlig lidt synd og skam, at man forklejner et ærligt erhverv, der beskæftiger sig med at skabe dyre og kvalitetssikrede smykker af enten juveler, gulv, sølv eller andre sjældne mineraler, som man blandt andet ser Smykkedillen gør det.

Gode smykker kan holde i rigtig mange år og måske endda gå i arv fra generation til generation, så der ender med at blive pålagt nuværende værdi, affektionsværd og års-værdi qua sjældenhed på et smykke.

Den slags ved professionelle juvelerer og andre relaterede erhverv også, hvorfor man går i dybden med alle detaljer i processen fra at udvinde mineraler, tilpasse smykket og sælge det.

Ikke alle mennesker køber dyre smykker hver dag, så det bliver nogle gange en særlig lejlighed, når man begiver sig ind hos en juveler på nettet eller ude i byen for at se på smykker.

Smykker kan markere vigtige begivenheder i ens liv fra forlovelse til vielse, eller det kan være noget, som man ifører sig til en lejlighed for andre mennesker såsom ved et bryllup, en konfirmation, guldbryllup eller lignende.

Men ligesom med tøj kan man ende med at føle, man står i den situation, hvor man ikke ved, hvad man skal have på af smykker.

 

Her er dog et par hurtige tips, du altid kan arbejde ud fra:

– Tag smykker på, der passer til tøjet.

– Lad ikke dine smykker tage opmærksomheden fra begivenheden.

– Hvis begivenheden ikke omkranser en selv, skal man ikke tage de dyreste smykker på.

– Er anledningen af den sørgelige art, skal man ikke tage prangende smykker på – og omvendt.

 

Hvilke specifikke smykker du i den sammenhæng vælger at tage på, skal være helt op til dig selv, men du kan jo kigge på udvalget via Smykkedillen, vi linkede til tidligere, for at hente inspiration.

More articles