Hvilke former for d-dråber skal jeg vælge til min baby?

13 januar 2022 Emilie Jacobsen

editorial

Har du et lille barn, ved du helt sikkert, at han eller hun skal have fem d-dråber om dagen de første to år af hans eller hendes liv. Har du et barn med mørk hud, kan der være brug for, at han eller hun får tilført d-vitamin til sin kost i endnu længere tid. 

Heldigvis findes der masser af forskellige former for d-vitamin på markedet, så du vil have mange forskellige at vælge imellem. Det kan dog så igen forårsage spørgsmålet: Hvilken form for d-dråber skal jeg vælge til mit barn? 

Har dit barn problemer med fordøjelsen, kan det være en god ide for dig, at du vælger d-dråber med mælkesyrebakterier i. De hjælper nemlig med til at give dit barn en god bakterieflora i maven. Små børns maver er jo sarte, og de kan nemt gå i hårdknude. Derfor kan det være godt, at du giver maven noget ekstra hjælp. 

Et godt mærke af d-dråber med mælkesyrebakterier i er Semper. De fremstiller en række forskellige former for mad til små børn. Det er for eksempel også grødblandinger og smoothies. Derimellem har de altså også forskellige former for d-dråber. Se mere på https://www.semper.dk/bornemad/spoergsmaal-og-svar/maelkesyrebakterier-baby 

image

Hvornår skal mit barn have d-dråber med mælkesyrebakterier?

Det er kun, hvis dit barn har problemer med fordøjelsen, at det kan være en god ide, at du giver ham eller hende d-dråber med mælkesyrebakterier i. Hvis han eller hun har en god fordøjelse, kan du sagtens give almindelige d-dråber. Det vil der ikke være noget galt i. 

D-dråberne er vigtige for at sikre, at dit barn får nok d-vitamin. Små børn må jo ikke opholde sig direkte i solen, som ellers er en af de primære kilder til d-vitamin. Derfor kan det være svært for dem at få nok af vitaminet. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at give dit barn sine d-dråber hver dag. 

Flere Nyheder