Hvem skal – og kan – ordne dine cykler for dig?

09 januar 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Mange af os danskere kan ikke undvære vores cykler.

Vi bruger dem både, når vi skal handle ind, besøge venner og familie og tage på arbejde og hjem igen.

Vejret holder os også sjældent tilbage for at bruge cyklen, og om man skal over kortere eller længere afstande, så tager man gerne cyklen med.

Mange offentlige transportmidler har også mulighed for at tage cyklen med, hvis det gør ens rejse lettere på den måde.

Og så er det offentlige rum i Danmark også meget lavet til, at folk kan cykle mange ad gangen og have god plads, om det så er i byområdet eller ude på landet.

Selv hvis man ikke bor i et hus med plads til en cykel i garagen, så har de fleste almene boliger opbevaring til cykler med aflåsning – og nogle tager dem endda helt med ind i lejligheden.

Dette medfører så også, at ens cykler bliver godt medtaget af vind og vejr.

Pas på dine cykler – nogle gange skal andre gøre det for dig

Derfor bør man løbende se til ens cykel og lige give den en kærlig omgang, om den så er ved at ruste, eller man skal pumpe dækkene op.

Generelt er det jo meget smart at kontrollere ens cykel med jævne mellemrum, så man ikke står foran en vigtig aftale, og så duer ens cykel ikke til brug.

Men andre gange er den måske gået så meget i stykker, at en lille reparation ikke kan gøre det, som man lige kan ordne derhjemme.

Her må man nok have fat i en cykelmekaniker, men har man ikke råd til sådan en, må man nok trække på ens netværk, hvor siden så mange af os cykler, så er der nok nogle, der måske har forstand på at gøre den slags.

Virker det ikke, er der ikke andet for: Køb cykel på Nørrebro.

Flere Nyheder