Hvem klarer rengøringen?

14 September 2018 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er da ikke noget med slidsomt, tidskrævende og irriterende end at skulle ordne rengøringen, vel?

Det er næsten lige meget, om der er tale om en hurtig overfladisk rengøring derhjemme, eller om man har indkaldt alle de ansatte i firmaet til at hjælpe i samlet flok med at få fjernet hver eneste nullermand, så frydes de færreste ved tanken om at skulle hen at gøre rent.

Heldigvis findes der firmaer, der “gider” at gøre rent for en, om det så er i privat sammenhæng, offentlig regi eller i virksomhedsforbindelse, men vi sætter med vilje ordet ‘gider’ i citationstegn, for der findes faktisk firmaer, der gør en dyd ud af, at der er gjort ordentligt rent – overalt.

Prøv at forestil dig et samfund, hvor læger måtte gøre rent i tilsnuskede operationslokaler, hvor gader flød med skrald, eller kontorlandskaberne bugnede med gamle papirer, fordi ingen gad fjerne dem. Det er næsten beskrivelsen på et anarkistisk dystopi, som vi heldigvis undgår, fordi vi har ildsjæle, der gerne ønsker, at rengøringen bliver foretaget på korrekt vis.

For selvom vi alle stort set kan finde ud af at gøre rent, så er der en grund til, at der findes professionelle rengøringsfolk, og selvom der kan lade til nogle gange at være tale om en billig rengøring, så skal du ikke være i tvivl om, at det bliver gjort grundigt, veludført og med de rette remedier og kemikalier.

Der er jo ikke alle steder, det er lige sømmende at bruge harske kemikalier, hvilket for eksempel kunne være på et plejehjem, og tænk, hvis du selv med kost og spand skulle gøre et areal på størrelse med en fodboldbane ren? Du ville nok hurtigt kløjes i det og kunne starte forfra, når du var færdig.

Professionelle rengøringsfolk ved, hvornår de forskellige remedier skal i brug, hvornår man anvender kemikalier til rengøring, og hvornår man ikke gør, og så har de toptunet udstyr, der langt overstiger det, man finder i almindelige husholdninger.

More articles