Hvad kan du kombinere dine centerhøjttalere med?

12 februar 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Ved kombination er det vores hensigt, at vi fokuserer på et lydanlæg, da det er dette aspekt, vi mener med, hvad man skal sætte sammen med centerhøjttalere.

Man kan nemlig godt vælge at benytte udtrykket ‘centerhøjttalere’ som det, der er i midten og i fokus, som man så arbejder ud fra og udbygger ens lydanlæg via.

Det er dog nødvendigt at slå fast, at uden en afspiller eller lydlig input, så er der ikke meget, centerhøjttalerne kan afspille, så helt reelt er det jo musikafspilleren, der er det vigtigste komponent her.

Men lige derefter kommer de bedste centerhøjttalere, man kan anskaffe sig, og så kan man ellers supplere med flere tillæg til anlægget derfra, om det så skal være trådløst eller med kabler.

Centerhøjttalere er dem, der afspiller størstedelen af lyden, og man kan jo ikke forvente, at alle mennesker – privat som erhverv – har et omfangsrigt og stort lydsystem, hvorfor det er vigtigt, at lyden er koncentreret om centerhøjttalerne, da disse er noget nær uundværlige i et lydanlæg.

Som supplement dertil kan man koble baghøjttalere, sidehøjttalere, subwoofere og meget mere eller flere af samme typer af elementer, hvis man vil opbygge et stort anlæg.

Men sørg altid for at indstille lyden fra afspilleren og videre til centerhøjttalerne, så man herfra kan pege lyden i den rigtige retning og får den bedste indstilling.

Dette gælder sådan set alle steder, man vil opføre et godt lydanlæg, men jo flere komponenter, man tilslutter anlægget, desto større nidkærhed med indstillingerne skal der laves, når man skal finde det rette niveau med akustikken.

Den slags kan jo ændre sig, hvis der for eksempel er mange mennesker i en hal, hvor der er opsat et anlæg, hvor der er forskel på lyden i, om man afspiller i en tom hal eller gør dette med mennesker i.

På samme måde kan man opleve det derhjemme i et mindre rum, hvis man rykker rundt på møblerne. Så forandrer akustikken sig, og lyden skal også tilpasses herefter.

Flere Nyheder