Hvad er mindfulness på arbejdspladsen?

14 juni 2021 Lykke Holzmann Søby

editorial

Når du praktiserer mindfulness derhjemme eller mindfulness på arbejdspladsen, bliver du en bedre version af dig selv.

Din mobiltelefon hopper rundt, din arbejdstelefon ringer, og din chef beder dig komme ind på hendes kontor. Derudover er der en bunke papirarbejde, der skriger efter din opmærksomhed. Så hvad laver du? Hvis du er som de fleste arbejdere i det 21. århundrede, er det meningen at du skal kunne multitaske.

Men vaskeægte multi-tasking er ikke mulig. Du læste rigtigt. Det er fysisk umuligt at dele din opmærksomhed, så du maks. udføre to arbejdsopgaver på samme tid.

Mennesker, der prøver at multitaskere, er mindre effektive, når de fokuserer på flere opgaver på en gang, end de ville være, hvis de fokuserede på en ting ad gangen. Det er her “mindfulness” kommer ind.

Bliv mere opmærksom

Mennesker, der er uddannet i “mindfulness” siger, at de bliver mere opmærksomme på, hvordan deres eget sind fungerer. De ser, hvordan deres egne filtre påvirker opfattelser og derfor de beslutninger, de tager.

Når de lærer at holde disse filtre i skak, er de mere villige til at lytte og lære af andre. De bliver mere opmærksomme på deres egne forudfattede forestillinger og bliver mere modtagelige for nye muligheder, som de slet ikke havde overvejet før.

Kan mindfulness virkelig gøre så meget for os? Mennesker der er trænet i mindfulness, har lært at fokusere på en opgave ad gangen. I den forstand går mindfulness længere end “at tænke uden for boksen” til ikke engang at have en boks til at begynde med. Mindfulde mennesker søger den bedste løsning på det problem, de måtte have.

Tag et kursus og bliv mindful

I Danmark er det muligt at tage kurser i Erhvervspsykologisk Mindfulness. Det er fantastisk værktøj, hvis du er interesseret i at skubbe grænserne for, hvad du kan gøre på dit arbejde.

Forskning viser hvordan mindfulness skaber ro, følelsen af at være dig selv og ikke mindst en bedre koncentration og fokuseringsevne. Evnen kan trænes og udvides, og kan være behjælpelig på de fleste arbejdspladser i det 21. århundrede. hvor mange er plaget af stress.

Kom straks i gang med at udvide dine horisonter, tag et Mindfulness kursus i København.

Flere Nyheder