Hvad er konceptidéen bag en drømmefanger?

18 May 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Måske har du aldrig hørt om en drømmefanger, men du formentlig så set en før.

Som regel er en det konstruktion, der er sammensat af garn, grene og nogle gange syntetiske enheder, hvor det centrale er en midte med en cirkel, hvor man så har flettet et mønster inde i denne cirkel.

Omkring denne er der så noget ornamentering, hvor det er meget normalt at bruge nogle fjer til at hænge omkring den og under den. Til forveksling kan den derfor på afstand minde om en uro, man bruger til børn i vugger.

Når man så kommer tæt på, så er der en stor forskel, men sådan set kan man godt bruge en drømmefanger til alt fra helt små børn og videre op til voksne og helt ældre.

Man plejer som regel at hænge dem over sengen enten lige over denne eller på en væg tæt på eller lidt ud fra væggen, så den kan hænge der fritsvævende. Igen er der en sammenligning med en uro her.

Det skal lige pointeres, at dette ikke er noget videnskabeligt produkt eller noget, som der er noget bevisførelse for, at det virker mod det, som det skal.

Men det hænger også sammen med, at en drømmefanger handler om noget, som videnskaben har svært ved at forstå, nemlig drømme.

Vi forstår stadig ikke, hvorfor man drømmer. Vi forstår søvnrytmen, og hvordan den gode søvnrytme ser ud, og hvilke faser man gennemgår her.

Men hvorfor drømmer man?

Nogle mener, man bearbejder dagens indtryk, men så er der andre, der mener, at man kan tolke i drømme og se dem som varsler.

Drømmefangere skal være med til at hjælpe, hvis man for eksempel har mareridt, så denne drømmefanger kan opsluge de dårlige drømme, som vi omtaler som mareridt.

Igen er der intet beviseligt for at sige, at en drømmefanger virker, men hvem kan lide at have mareridt?

Så måske er det værd at forsøge sig med, hvis man ofte har mareridt.

More articles