Hvad er kalvehytter?

27 august 2020 Silje Hansen

editorial

Hvis ikke du har en fod indenfor i landbruget, så har du måske ikke hørt om kalvehytter før. Heldigvis kan du blive klogere på, hvad det er her. 

Kalvehytter – hvad er det? 

Når man på et landbrug har kalve, så er der selvfølgelig brug for, at de også kan have deres egne båse. Og her er forskellige forhold, man kan tænke på. Først og fremmest må kalvene gerne have en overdækket bås de kan være i – især hvis kalvehytterne står udenfor. I denne overdækkede bås kan de nemlig komme i læ for regn og blæst. 

Derudover er det en fordel, hvis kalvene også har mulighed for at få et ekstra udeareal, som selvfølgelig er indhegnet. Og lige præcis en overdækket bås kombineret med et lille udeareal er, hvad en kalvehytte kan beskrives som. 

Hvad er det smarte ved kalvehytter? 

Det smarte ved kalvehytter er, at de er i et utrolig slidstærkt materiale. Det betyder selvfølgelig også, at det kan genbruges i mange år frem. Samtidig findes der modeller, som er i et UV-bestandigt materiale. På den måde beskyttes kalvene også fra solens stråler. 

Der vil selvfølgelig også blive behov for god rengøring i kalvehytterne. Derfor er der også tænkt over, at der kan bruges en højtryksrenser på og i hytterne, så de kan rengøres grundigt. 

En anden og vigtig bonus er, at de er nemme at flytte. På den måde kan de også placeres, så de står bedst muligt på ens landbrug. Og det er selvfølgelig et stort plus. 

Forskellige typer kalvehytter

Der skelnes ofte mellem forskellige typer kalvehytter. Forskellen er blandt andet, hvor meget plads der er i hytterne. Man kan f.eks. vælge mellem enkelthytter, duohytter og fælleshytter. Det giver også mulighed for at kalvene kan få god plads, så de ikke står eller sover for tæt, men kan bevæge sig godt rundt. 

Flere Nyheder