Hvad er håndværkerfradrag?

25 november 2020 Astrid Pedersen

editorial

Ordet håndværkerfradrag er faktisk en kende misvisende idet det dækker over to forskellige former for fradrags berettigede ydelser.

Her i 2020 kan du trækker udgifter til aflønning af håndværkere eller service medarbejdere, som løser opgaver i din private bolig, fra i skat. Der er dog tale om forskellige betingelser og forskellige satser for de to typer håndværkerfradrag.

Det egentlige håndværkerfradrag består af et skattefradrag på op til 12.000 kroner per person per år, som skal dække udgifter i forbindelse med decideret håndværker arbejde. Dette fradrag udnyttes typisk ved aflønning af håndværkere som udfører arbejde relateret til renovering af boligen og kan ikke bruges til at trække omkostninger relateret til indkøb af udstyr eller materialer fra i skat.

Den anden form for skattefradrag kaldes ofte for service fradraget og giver dig mulighed for at trækker op til 6.000 kroner fra i skat på årlig basis i forbindelse med betaling for privat rengøring eller børnepasning. Her kan du altså spare en del i skat ved at trække lønnen til din rengørings medarbejder eller babysitter fra.

Hvordan opnår jeg et håndværkerfradrag?

Uanset om du ønsker at benytte dig af ordningen for håndværkerfradrag, eller om du ønsker at trække udgifter til service ydelser fra i skat, skal du sørge for at få kvitteringer for det udførte arbejde. Du bør ikke afregne ved hjælp af kontanter, men i stedet bruge betalings kort, Mobile Pay eller bank overførsel således at betalingen om nødvendigt kan dokumenteres. Og så skal du sikre dig at det håndværker firma du benytter er moms registreret i Danmark.

For service ydelser så som rengøring eller pasning af børn gælder at personen som udfører disse tjenester skal være fyldt atten år og fuldt skattepligtig i Danmark – her er et cvr nummer ikke en nødvendighed.

Du kan få styr på reglerne for håndværkerfradrag via den online blog på husblog.dk

Flere Nyheder