Hvad er flexleasing?

24 november 2020 Astrid Pedersen

editorial

I 2008 blev reglerne i registrerings afgift loven ændret således at leasing firmaerne fik mulighed for udelukkende at betale den forholdsmæssige registrerings afgift på selskabets biler. På den måde fik firmaerne samtidig mulighed for at tilbyde leasing af dyrere biler på aldeles favorable vilkår. Og så var flexleasing modellen født.

Hvordan fungerer flexleasing?

Når du leaser en bil med en flexleasing aftale skal du ikke betale hele registrerings afgiften på én gang. Denne bliver i stedet fordelt ud over rater som du betaler løbende i hele bilens anvendelses periode. På den måde er du ikke bundet til en dyr aftale, eller til et ditto bil lån.

En flexleasing aftale egner sig især til leasing af biler i luksus klassen. Disse biler er nemlig i udgangspunktet en del dyrere i anskaffelse end almindelige biler i det man kalder mellempris klassen. Dette betyder at registrerings afgiften på en mere eksklusiv bil vil være tilsvarende høj, idet den beregnes med udgangspunkt i bilens reelle nypris.

Så foruden en høj pris kan du lægge registrerings afgiften oven i – og så står du pludselig med en bil som koster så mange penge at det vil være umuligt at finansiere købet uden at skulle sætte sig i dyb gæld.

Flexleasing i Danmark

Med flexleasing kan du således få råd til at trille rundt i en bil som er lidt ud over det sædvanlige uden at det kommer til at koste dig spidsen af en jetjager. Så drømmer du om at kunne dupere venner eller kolleger med en lækker Audi, BMW, Mercedes eller en af de helt dyre Volvoer, eller vil du gerne prøve hvordan det føles at bruge en Porsche eller en Maserati i forbindelse med din daglige transport, kan du med fordel kontakte leasing selskabet SpecialCars og høre nærmere – læs mere på specialcars.dk.

Flere Nyheder