Hvad er en luft til luft varmepumpe?

24 august 2019 Astrid Pedersen

editorial

En luft til luft varmepumpe er en ganske værdig erstatning for dine gamle elektriske radiatorer. Med en luft til luft varmepumpe sparer du ikke alene store summer – ofte op imod firs procent – af dine udgifter til varme på årlig basis. Du får også en langt mere effektiv fordeling af varmen i dit hjem, idet en luft til luft varmepumpe vil dirigere de varme luftstrømme ud i alle kroge. Du vil således ikke opleve store temperatur forskelle i dit hjem, hvilket ofte er tilfældet med elektriske varmeovne, hvor strålevarmen ofte er begrænset til ovnens umiddelbare nærhed.

Samtidig vil en luft til luft varmepumpe rense luften i dit hjem, og på den måde give dig et sundere og mere behageligt indeklima. De indbyggede luft filtre vil fjerne mikroorganismer og støv partikler fra luften, du indånder, og samtidig regulere luftens fugtighed. Du slipper for at skulle lufte ud nær så ofte, hvilket også betyder besparelser på varme kontoen. Som en ekstra bonus, kan du om sommeren ”vende” din luft til luft varmepumpe, så den fungerer som air condition anlæg, og dermed kan køle din bolig ned på varme dage og gennem ditto nætter.

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

Varmer du i forvejen dit hus op ved hjælp af vand radiatorer, kan du med fordel skifte det gamle fyr ud med en energi effektiv og drift sikker luft til vand varmepumpe. En luft til vand varmepumpe kan sagtens klare fyrets opgave – og det endda på mere miljøvenlig vis. Du kan snildt regne med at barbere to tredjedele af din varmeregning med en luft til vand varmepumpe. Din luft til vand varmepumpe vil opvarme såvel brugsvand som cirkulations vand, hvilket betyder, at du kan skrue op for varmen og for det varme vand i bruseren uden dårlig samvittighed. Find din nye varmepumpe på givekoleservice.dk

Flere Nyheder