Hvad beskæftiger en VVS’er sig med?

17 March 2020 Lotte Hindsberg

editorial

En VVS’er laver meget forskellige opgaver som navnet også antyder. Han arbejder med ventilation, varme og sanitet. Så det er en VVS du skal have fat i hvis du skal have installeret et ventilationsanlæg som der er bliver mere og mere brug for som vores boliger bliver bedre isoleret og har brug for at blive udluftet så der ikke kommer råd og svamp i boligen. Det er også en VVS’er du ringer til hvis du skal have udskiftet dine radiatorer eller de er begyndt at løbe. Du kan finde en VVS’er her https://www.johnvvs.dk/.

VVS’erne i 1990’erne

VVS’erne havde travlt i 90’erne, da der blev brugt enorme summer på at renovere og sanitere de gamle københavnske boliger og få dem klar til det 20’ende århundrede. Det var især varme og badeværelserne, der var i fokus. Inden renoveringen havde mange boliger ikke nutidige løsninger som fjernvarme, men i stedet petroleum, gas eller lignende og mange boliger havde heller ikke bad eller varmt vand indlagt. 

Hvad beskæftiger en VVS’er ellers?

Hvis du har en kolonihave eller sommerhus af en hvis alder, er det altid med en vis bæven at man tænder for vandet om foråret for der er stor chance for at der er sprunget et vandrør og du står uden vand indtil det er blevet udskiftet. Derfor kan det være en god ide at få skiftet boligens rør og få plexirør i stedet, som ikke på samme måde reagere ved frost og kulde, som det gamle stålrør.

Har du et toilet der løber, bør du også kontakte en VVS’er med det samme og enten få udskiftet den del, der gør at det løber eller få et nyt toilet installeret. Det kan blive en dyr fornøjelse at have et løbende toilet, da det kan betyde en ekstra vandregning på op til 5000 kr. 

More articles