Husk nogle gange lige at få renset dit smartphone cover

28 maj 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man sætter mobil covers på ens telefoner, så danner der sig jo et lille mellemrum mellem maskinen/skærmen og den beskyttende belægning i form af coveret, om det så er et panserglas eller et cover til pynt.

Der er jo ikke tale om et hermetisk lukket vakuum, hvor der hverken kan slippe luft eller støv ind.

Og der skal jo ikke så meget til, før der kommer for eksempel bare lidt støv ind, hvorfor det er fornuftigt, at man lige skiller cover fra telefonen nogle gange for at se, hvordan tilstanden er ved begge dele.

Som det første bør man da også gøre telefonen ren, inden man sætter coveret på (som også bør være rent, nyt eller ej), så der ikke er skidt, der allerede kommer i klemme her.

Skulle det nu være organisk skidt, så kan det blive et holdepunkt for bakterier og virkelig blive klamt, selvom det ikke kan ses med det blotte øje.

Få renset godt og grundigt igennem med coveret og telefonen

Man bruger jo sådan en smartphone mange gange i løbet af en dag, og man tager jo nok ikke coveret af på samme måde, som man tager smykker og tøj af sig selv hver dag.

Så der kommer fedt fra ens fingre og minimalt skidt på sådan en telefon, som der langsomt kan krybe ned mellem cover og telefon.

Der vil formentlig være beskrivelser til, hvordan man korrekt renser telefon og cover, men vi kan sige så meget, at det ikke hjælpe at tvære fingrene udover den – og man skal heller ikke nedsænke telefon og cover i vand.

Selvom man som nævnt måske ikke kan se noget skidt på cover eller telefon, så kan der være noget, som man kan se under et mikroskop, og så er det rigelig grund til at rense begge elementer.

Flere Nyheder