Hundekurv eller hundeseng – hvad er bedst?

13 januar 2021 Astrid Pedersen

editorial

Er familien blevet et nyt medlem rigere – af den slags med fire poter og en logrende hale? Så har I sikkert allerede anskaffet en masse udstyr.

En hund har, foruden god og nærende hundemad og adgang til frisk vand, brug for stimulerende legetøj så den kan blive aktiveret på behørig vis. Du har sikkert også investeret i udstyr og tilbehør til gåturen, for eksempel en hundesnor eller line samt halsbånd og måske endda en jakke som hunden kan være iført på kolde eller regnfulde dage. Men har du tænkt over hvor din nye bedste ven skal sove?

Hvordan vælger jeg den bedste hundekurv til min hund?

En udbredt misforståelse er at en hund kan nøjes med en hård, flettet hundekurv med et gammelt tæppe eller en slidt og flad pude. En hund er et levende væsen af kød og blod, og har lige som et menneske brug for et varmt, blødt og behageligt sted at sove om natten. Derfor bør du vælge den rette hundeseng som støtter hundens krop på optimal vis.

En god hundeseng er karakteriseret derved at den har et vaskbart betræk, fyld som ikke er hverken for blødt eller for hårdt, og en størrelse som passer til din hund. Du kan med fordel vælge en ortopædisk hundeseng til såvel hvalpe som til ældre hunde. Og du bør tage hensyn til hundens størrelse når du vælger udformning på din hundeseng.

Vælg en hundeseng på ben til den store hund – for den bedste komfort

En stor, tung og langbenet hund som for eksempel en Dobermann eller en Grand Danois vil eksempelvis have svært ved at skulle lægge sig ned i gulvhøjde når den skal sove. Denne hunde type vil være særdeles glad for en smart hundeseng på ben som den uden problemer kan træde op i.

Du kan læse mere om hundesende på designforpets.dk.

Flere Nyheder