Har du noget, der kan komme på museum?

04 april 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nogle gange bliver man drillet med, at man måske ikke har opdateret alt fra ens cykel til bil og computer i ualmindelige tider, at man nok næppe producerer den slags udgave længere, og man kan nok ikke finde friske reservedele til den længere – faktisk er enheden klar til at komme på museum, mener man spøgefulgt!

Men måske er der faktisk noget om det, og det bliver ment dybt alvorligt, for mange mennesker forestiller sig måske museer som noget med oldtidsfund, men museer generelt har også undergået en forvandling, hvor det handler om at aktivere de besøgende og have lidt mere aktuelle udstillinger.

Et eksempel på en samling af kendte museer, der kigger i en moderne retning, er blandt andet https://sciencemuseerne.dk/ 

På den måde gør man det både mere nærværende og relevant for de besøgende, da de kan sætte deres liv og nærmeste forfærdre i relief til deres øjeblikkelige situation, så det ikke bliver noget flyvsk som nogle generationer, der ligger så langt tilbage, at man ikke har navne på det.

Derfor kan det sagtens tænkes, at man har en model af en mobil liggende, som man bare har gemt som en reserve-telefon i en nødsituation, der nu mangler i den samling, som et museum gerne vil udstille.

Og sådan en telefon behøver jo dårligt være mere end 20 eller 25 år gammel, så hvis man lige tjekker pulterkammeret eller det bagerste af skuffen efter igen, så kan det være, man har heldet med sig.

Men derudover kan det også være værd lige at tjekke efter på loftet igen, blandt de støvede møbler, dem med mølkugler og dækket til med et beskyttende lagen eller lignende.

Måske ligger man faktisk inde med noget, som måske ikke har stor salgsværdi, men som alligevel kan have stor interesse for et museum at udstille.

Tænk sig, at du har noget liggende, der kan have samfundsværdi!

Flere Nyheder