Gulvafslibning ved professionel gulvmand - for smukke og ensartede trægulve

Når et trægulv, som er behandlet med sæbe, bliver slidt, vil man tydeligt kunne se slitagen i træværkets overflade. Et sæbe behandlet trægulv er nemlig i udgangspunktet lyst og ensartet. Dette udseende skyldes behandlingen, hvor fed sæbe skures ned i træets overfladiske fibre, som derved mættes og antager en hvidlig nuance. Det er på denne måde at et sæbe behandlet trægulv får sine støv og væske afvisende egenskaber, sit magiske skær og sin silkematte overflade som er en fryd for øjet og en fornøjelse at betræde.

Desværre vil et sæbe behandlet gulv kræve megen pleje og vedligeholdelse. Mindst én gang om ugen skal gulvet vaskes og skures med sæbe spåner, som forstærker og genopbygger den beskyttende sæbe hinde. Hvis du blot et par uger i streg forsømmer denne behandling vil trægulvet lynhurtigt blive snusket og nusset i overfladen, idet denne hinde slides bort.

Når først den er helt væk vil du ikke kunne genskabe den ved hjælp af almindelig gulv vask. Du vil kunne iagttage slitagen allermest tydeligt der hvor gulvet hyppigst betrædes. Her vil nedtrådt skidt og støv danne grimme og gråligt matte slidspor i træværkets overflade, idet det indlejres og ikke kan fjernes som før.

Samtidig vil gulvet suge spildte væsker til sig som en anden svamp – og da gulvet tilmed har mistet sin uv beskyttelse vil solens stråler blege det til en ucharmerende gullig tone foran vinduer og glasdøre. Og så er der ingen anden vej tilbage til et smukt og lyst gulv end gennem en grundig gulvafslibning plus en ny sæbe behandling.

Hvem kan hjælpe mig med afslibning af gulve?

Du kan altid få hjælp til gulvafslibning og efterbehandling hos det landsdækkende gulvfirma Gulvkanonen uanset hvor i Danmark du befinder dig. Du vil altid kunne indhente et gratis of uforpligtende til bud hos din lokale Gulvkanonen gulvmand på Gulvkanonen.dk