Gulvafhøvling eller gulvafslibning

15 May 2019 admin

editorial

Hvad er forskellen på en gulvafhøvling og en gulvafslibning, og hvordan kan man vide, hvilken af de to, der er den rigtige løsning i ens eget hjem? Svaret på dette spørgsmål afhænger i høj grad af, hvor dårlig stand de gamle gulve er i. En gulvafslibning er den metode, der oftest tages i brug, da den passer til de fleste gulve. En gulvafhøvling er relevant, når der er store skader og slid på gulvet. Men ofte er en gulvafslibning nok. Ved massive skader (som eksempelvis efter en vandskade, hvor gulvet kan bule op og ned, eller ved maling-, lim- eller spartelrester) er gulvafhøvling dog nødvendig. Hvis du er i tvivl om hvor vidt, dit gulv har brug for det ene eller det andet, er der kun én måde at få dette afklaret: Ved at tage kontakt til et dygtigt gulvfirma, der kan hjælpe dig med din tvivl. På https://gkservice.dk/gulvafhoevling-frederiksberg/ kan du læse mere om både gulvafhøvling og gulvafslibning. 

Proceduren ved de to

En gulvafhøvling på Frederiksberg er et mere omfattende stykke arbejde end en gulvafslibning. Ved en gulvafhøvling fjernes det øverste lag af trægulvet ved hjælp af en maskine, hvis valse er udstyret med små knive. Når maskinen køres henover gulvet, fjernes det øverste lag. Man er dog ikke færdig med processen efter gulvafhøvlingen. Denne efterlader nemlig gulvet i en tilstand, der ikke er klar til efterbehandling. Derfor følger der altid en gulvafslibning efter gulvafhøvlingen, da gulvet ellers får en ru overflade. Efter afslibningen er gulvet endelig klar til enten lak-, lud-, olie-, maling- eller sæbebehandling.

Få professionel hjælp

En gulvafhøvling på Frederiksberg er ikke en ting, man lige klarer hen over en eftermiddag – det er et omfattende stykke arbejde, der kræver både erfaring og stor præcision. Uden en professionel tilgang kan man ende med at gøre mere skade end gavn, og skaderne er svære at rette op på, hvis man først har afhøvlet for meget af gulvet. Derfor anbefales det, at man får en professionel gulvsliber til at klare arbejdet.

More articles