Gør din whisky endnu bedre

21 July 2020 Lykke Holzmann Søby
image

Det er svært at forbedre et godt glas whisky. Men nogle gange skal der bare lidt mere til end blot whisky i glasset. En gang imellem skal din drink have en underliggende smag for at få den til at blomstre i munden. For at sikre, at du får mest muligt ud af din yndlingswhisky, er her nogle superenkle tips, der kan få den brune drink til at smage bedre end nogensinde før.

Brug et glas, der er specielt designet til whisky

Selvom et whiskyglas måske lyder lidt fjollet – og ærligt talt, nogle gange er det – er der en grund til at connaisseur whiskydrikkere bruger dem: De fungerer. Når du først hælder et glas whisky op og din næse får lov til at dufte den, bliver du ramt af ætanolaromaer. Men et godt whiskyglas, giver dig mulighed for først effektivt at hvirvle væsken rundt i glasset, så de mindre behagelige aromaer kan undslippe, hvilket kun giver dig de bedste.

Tilføj et par dråber vand

Eksperterne er enige: Selv om du nipper til en whisky lige fra flasken, findes der ikke en dårlig måde at nyde den på, men hvis du tilføjer et par dråber vand, får du endnu mere ud af den. Uanset om du bruger vand lige fra hanen eller en fancy dansk vand, så har den evnen til at åbne din whisky op, som spreder ætanol og får smagen af krydderier, citrus og eg til at skinne igennem.

Brug et stort stykke is

Du har sikkert hørt udtrykket – Whisky on the rocks – det kommer af, at man skal bruge en enkelt, men meget stor isterning i sin whisky. En stor del af isen kommer til at smelte langsommere end en håndfuld små terninger, som sikrer, at din drink bliver ved med at have den rigtige temperatur. Når isen smelter, vil smagen på din whisky udvikle sig, så du kan nyde forskellige smage, som du måske ikke har bemærket fra den første tår. En stor krystalklar isterning er også en smuk tilføjelse til ethvert glas.

Nyd din whisky, og alle de smagsoplevelser der følger med.

More articles