Fragt til udlandet over hele verden

29 July 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er ikke det sted i verden, hvor du ikke nu om dage kan få transporteret en godsvare til, om den er lille, stor eller bare et sted imellem.

Det kan gøres i luften, ad søvejen, på landevejene og næsten med alle midler, der er mulige til at transportere varer med, hvor man kan komme frem, og der er nogle, der er villige til at udføre den service, om man så skal have en mellemleverandør indover eller flere af slagsen på turen.

Sådan en omgang fragt til udlandet kan jo starte ét sted i verden og skifte mellemstationer undervejs, fordi man har nogle lokale folk, der er bedre og har mere forstand på at guide godset over afstande eller landegrænser, hvor de kender kulturen og miljøet endnu bedre.

Og alle varer er pakket forsvarligt og skal måske dele plads med andre varer på turen, så man sender varerne mest økonomisk.

Få sendt din vare overalt på kloden

Nogle gange kan sådan en transport tage lang tid om at være undervejs, også selvom der ikke er tale om transport den halve jord rundt, men det har også nogle gange at gøre med, hvorvidt der er tale om en hastesag, eller om man forsøger at gøre transporten så billig som mulig.

Der er jo forskel på, om man sender sit gods direkte med fragtfly fra udgangspunkt til leveringssted, eller man sender godset med containerskib, der skal lægge til kaj mange steder i verden – måske endda på omveje – før man kommer frem til endedestinationen.

Men selvom det kan føles som en evighed med den transport nogle gange, så er det intet at sammenligne med dengang, hvor det kunne tage mange måneder for bare nogle hundrede år siden, når man fragtede ting til og fra udlandet.

Der er virkelig sket en udvikling på det område, men selve det at transportere ligner stadigvæk sig selv i sin grundform.

More articles