Forslag til at tage mål til terassebrædder

14 maj 2020 Anders Lundtang Hansen
Forslag til at tage mål til terassebrædder

Måske kender du den halvgamle reklamefilm om at begå en bestemt brøler, når man selv leger håndværker:

Det kan være ved, at man måler ud til en håndvask, der skal placeres i pladen ved vasken, og når man så sætter den ned, så falder den igennem hullet, fordi man tog mål omkring den og ikke tog højde for, at den skal have noget at hvile på.

De fleste håndværkere er jo klar over dette, men det er ikke logik for alle almindelige mennesker, der skal til at give sig i kast med håndværkerarbejde for første gang eller noget nær første gang.

Derfor hyrer mange almindelige mennesker da også professionelle håndværkere til at tage sig af det arbejde for en, så man ved, at det bliver gjort ordentligt, end at man ender med at lave ulykker, som de garvede folk alligevel skal hen at ordne for en bagefter.

Men man kan sagtens selv lægge terassebrædder, hvis man lige tænker sig lidt om og laver sig sit forarbejde.

Det er nemlig ikke bare noget med at lægge dem, skære dem til og så satse på, at det passer.

For det første skal du måle terasseområdet op og have en idé om, hvor stort arealet her er. Derefter skal du købe brædder til de mål og gerne lidt mere, så der er lidt at løbe efter.

Så bør du tegne op, hvor de enkelte enheder skal ligge, så når du endelige går i gang med at placere brædderne, så er der en plan for, hvor hvert stykke skal ligge, så der ikke dukker overraskelser op undervejs.

Selvfølgelig vil der nok altid ske en smule uventet, men hvis du sørger for at lave dit forarbejde, så kommer der til at være mindst muligt spildtid, når du lægger terassebrædder til en god pris, som du har fundet dem som.

Flere Nyheder