Forskellige metoder til at bygge huse

28 august 2021 Steffen Hansen

editorial

Siden de første mennesker boede i huler, har mennesket haft et behov for at have et sted at søge ly, lave mad, og sove. Med tiden er vores ly blevet mere og mere avanceret, og i dag kan man bygge huse på mange forskellige måder. Det betyder dog ikke at vi fuldstændig har glemt vores fortid, for nogle af de metoder vi brugte den gang, bruger vi stadig i dag. Nysgerrig? Så læs med her

Huse i træ

Mange huse i dag, bliver stadig bygget primært af træ. Nogle huse er deciderede træhuse, mens andre har et indre skelet af træ. Fordelen ved at bygge i træ, er at man kan være ret fleksibel med designet, ligesom træ i dag, bliver behandlet, og derfor kan holde endnu længere end det kunne før i tiden. 

Huse i beton

Størstedelen af nye huse i dag, bliver bygget i beton. Nogle i ren beton, mens andre har trærammer indvendig. En af grundende til at man kan bygge et hus så hurtigt, som vi kan i dag, er fordi at man benytter sig af støbte betonelementer. Ved at benytte betonelementer kan man ikke bare bygge hurtigt, men også utroligt stærkt og robust, i forhold til vind og vejr.

Huse af naturelementer

En større og større del af menneskeheden er begyndt at søge tilbage til rødderne, og bygger derfor mindre huse i skove og vildmark. Disse huse, huler, eller hvad man nu skal kalde dem, er oftest bygget af træpinde, rødder, mos og blade. Det er en ældgammel metode, men den virker stadig, da det er muligt at bygge mindre huler og huse, som både beskytter mod regn og vind, men også kulde, da man kan bygge et hul i toppen, der kan lede røgen ud hvis man laver bål. På den måde kan også tilberede mad i kraftigt regnvejr.

Flere Nyheder