Find vej ud af alkoholmisbruget med en kompetent alkoholbehandling

02 December 2018 Astrid Pedersen

editorial

Enhver form for misbrug er – uanset objektet for misbruget – særdeles opslidende for såvel den misbrugsramte som for de nære omgivelser. Som alkoholiker vil du måske selv have svært ved at indrømme, at der eksisterer et problem. En stor del af misbrugets og afhængighedens natur er selvbedrag og mangel på evne til at erkende egne begrænsninger. Mange alkoholikere ser sig selv som i fuld kontrol med deres forbrug af alkohol, og tror fejlagtigt, at de er herre over deres afhængighed.

Dette kunne dog ikke være længere væk fra sandheden. Desværre er det som oftest kun de nærmeste – det vil sige, familien og de tætteste venner – som er berørt af misbruget på en måde, som nødvendiggør, at de tager affære. Og som ægtefælle eller kæreste til en misbrugsramt person kan det være utroligt vanskeligt at gennemskue, hvor stort problemet egentlig er. Man lever jo i det til daglig, og livsledsageren hævder selv, at der ikke er et problem – og du bliver sikkert mødt med vrede, når du antyder, at det kunne være, der skulle en ændring i livsstil til.

Få hjælp til afvænning og behandling af afhængighed på et misbrugscenter

Som oftest er konfrontationen det hårdeste og sværeste skridt på vejen mod et liv frit for misbrug og afhængighed. Det er et højst nødvendigt skridt, og det er vigtigt, at man som pårørende gennemfører det med gennemslagskraft – og at man har en slagplan liggende klar for det videre forløb.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp og vejledning til, hvorledes du bedst hjælper din ægtefælle eller samlever til at indse, at han eller hun har brug for professionel hjælp. Du kan for eksempel ringe til en af de dygtige misbrugskonsulenter på Behandlingscenter Stien og få rådgivning – og ved samme lejlighed en snak om et ophold med tilhørende alkoholbehandling og afvænning på det velrenommerede misbrugscenter.

More articles