Find familiens nye medlem hos et hundeinternat

02 juni 2020 Astrid Pedersen
Find familiens nye medlem hos et hundeinternat

Står familien for en forøgelse – og skal det nye medlem være af typen som har fire ben og en logrende hale? Så har I sikkert allerede overvejet om jeres nye lillebror eller lillesøster skal være en sød hvalp fra en af de kendte familiehunde racer.

Når I køber hvalp skal I være opmærksomme på at der er utroligt meget arbejde forbundet med sådan én. I begyndelsen vil hvalpen ikke være renlig, hvilket betyder en del arbejde med at tørre dens efterladenskaber op. Hvalpen vil gnave i alt – sko, ledninger, legetøj, møbler – hvilket kan gøre det nødvendigt at hvalpesikre boligen og indskærpe nødvendigheden af grundig oprydning over for ungerne. Og endelig skal en hvalp gå til lydighedstræning og i hvalpeskole hvis den skal lære sin plads i familien at kende, således at den ikke senere bliver grænsesøgende og urimelig.

Adoptér en voksen hund fra et hundeinternat

Hvis familien har svært ved at få det til at hænge sammen med alle disse praktiske opgaver, kan det måske være en idé i stedet at finde den nye hund på et af landets mange hundeinternater. Her vil du altid kunne finde en voksen hund som er renlig og som kan indgå i familien på lige fod med de andre medlemmer.

Du skal selvfølgelig afsætte tid og overskud til hunden, men ikke i nær samme omfang som det er tilfældet med en ung hundehvalp. De dygtige folk på internatet vil gøre deres yderste for at matche hunden med familien således at I ender med en hund som passer perfekt til familiens ønsker. Og hunden vil kvittere med taknemmelighed og hengivenhed resten af sine dage.

Når I adopterer en hund fra et hundeinternat får I nemlig ikke bare et kæledyr. I er også med til at give en hund en chance mere i livet. Du kan læse mere om hundeinternater på https://altomdyr.dk/fordele-og-ulemper-ved-at-koebe-dit-kaeledyr-paa-hundeinternat/ 

Flere Nyheder