Find din boligadvokat online når du skal købe bolig

31 maj 2020 Astrid Pedersen
Find din boligadvokat online når du skal købe bolig

Når en bolig skifter hænder sker dette som oftest på foranledning af et salg. En sælger af et hus eller af en lejlighed vil typisk benytte sig af en ejendomsmægler i denne anledning. En ejendomsmægler er en fagperson som har specialiseret sig inden for salg af fast ejendom – i langt de fleste tilfælde i forbindelse med privat handel.

En ejendomsmægler er ikke en mægler eller uvildig formidler af boliger. En ejendomsmægler er først og fremmest sælgers forlængede arm – en professionel sælger som tjener sine penge på salg af boliger. Ejendomsmægleren sørger selvfølgelig for alt det formelle arbejde som opstår i kølvandet på salg af bolig, og gør på den måde andet og mere end blot at forestå selve salget. Men mæglerens primære mål er at få solgt boligen så hurtigt som muligt og til den højest mulige pris.

Dette betyder at en ejendomsmægler altid vil søge at fremhæve boligens fortrin, og i videst muligt omfang undgå at berette om dens ulemper ved et åbent hus arrangement eller en privat fremvisning.

Få hjælp til at afdække eventuelle ulemper ved boligen hos en dygtig boligadvokat

Derfor vil du gøre klogt i at sikre dig at købsaftalen på drømmehuset eller ønskelejligheden er forsynet med et advokat forbehold førend du skriver under herpå. Med et advokat forbehold giver du din boligadvokat en chance for at indhente og gennemlæse relevante dokumenter som potentielt kan gemme på oplysninger som kan påvirke din beslutning om et køb.

Dette kan for eksempel dreje sig om referater af møder i bestyrelsen for den bolig forening hvori lejligheden er placeret – eller om budgetter og regnskaber for foreningen. Disse dokumenter kan afsløre mangelfuld drift af – eller en usund økonomi i – foreningen eller ejendommen. På baggrund af denne information kan din boligadvokat råde dig til enten at gennemføre handelen eller springe fra. Og inden for de fjorten dage advokat forbeholdet varer kan du gøre sidstnævnte uden at det koster dig en krone.

Du kan læse mere på eboligadvokat.dk

Flere Nyheder