Find den rigtige indvendige dør

25 oktober 2019 Pernille Skovgaard

editorial

Leder du efter en nye indvendige døre til din bolig? Så læs med her. En dør er ikke noget, man ofte udskifter – derfor er der mange, der ikke har særlig viden om døre, eksempelvis dørtyper samt fordele og ulemper ved de enkelte.

Lad os starte med at nævne fyldningsdøre. Fyldningsdøre er ofte at finde i ældre boliger. Denne type dør er opbygget omkring en ramme, og har i midten en fyldning – fyldningen er en lidt tyndere træplade, der er høvlet. Normaltvis vil dørkarmene på en fyldningsdør være samlet med snedkersamlinger med både tapper og kiler, mm.. De gamle fyldningsdøre er ofte fremstillet af fyr.

En anden dørtype er celledøren. Disse døre begyndte man at bruge i 1960’erne og fremefter. En celledør er hul – den er fremstillet af en ramme, der er påsat plader af finer på små 5 milimeter. Disse plader er tit af typen brun mahogni – du har sikkert set sådanne døre i parcelhuse fra 60’erne og 70’erne. Celledøren findes dog også i en model, der er slebet glat og efterfølgende malet. En celledør er – modsat en fyldningsdør – meget let.

Når du skal vælge dine nye døre, skal du naturligvis tænke over, at de skal matche husets stil. Hvis du bor i en gammel murermestervilla, så vil det være oplagt at vælge fyldningsdøre. Måske kan du endda finde nogen, der ligner de originale døre?

Det er faktisk også muligt at isætte glas i fyldningsdøre – det kan du gøre ved at erstatte fyldningen med glas. Ved et sådan greb kan du på helt naturligvis få mere lys in i din bolig. Særligt anbefalelsesværdigt er det at vælge franske døre, eksempelvis mellem to stuer. Det er en moderne og stilsikker løsning, du med garanti vil blive glad for!

Hos Melholts Handelscenter kan du med garanti finde lige præcis det du står og mangler, hvis du er på udkig efter en ny dør. Besøg Melholt på deres lager i Randers eller på deres webshop.

Flere Nyheder