Find den rette gulvsliber i Sabro

24 februar 2019 Astrid Pedersen

editorial

Når et trægulv kommer op i årene, vil det uvægerligt ske, at træværket bliver noget slidt i overfladen. Hvis du er i besiddelse af et hus eller en lejlighed, som er udstyret med et trægulv, vil du især kunne iagttage slitagen der hvor gulvet bruges allermest – for eksempel i gennemgange mellem døre, rundt og spisebordet, eller foran sofaen.

Slitagen vil fremstå som en mat og grålig film – et såkaldt slidspor. Slidspor optræder, når den beskyttende hinde af for eksempel sæbe eller olie er slidt bort, og støv og snavs derfor lettere kan aflejres i gulvets udtørrede og ubeskyttede overflade. Træværket vil suge såvel bemeldte støv og snavs som spildte væsker til sig som en anden svamp – og du kan ikke fjerne misfarvningerne ved almindelig gulvvask. Samtidig vil gulvet være mere modtageligt over for solens blegende og falmende stråler.

I et sæbebehandlet trægulv vil solfalming fremstå som gule, misfarvede plamager i gulvet, der hvor lys indfaldet er kraftigst – det kan for eksempel være under vinduer og foran altan- eller terrasse døre. Og det tørre træværk vil få en øget tendens til at danne splinter, som gør gulvet ubehageligt at betræde.

Genskab gulvets ensartede overflade med en grundig gulvslibning

Alle disse faktorer bidrager til, at dit før så smukke trægulv får en snavset, træt og slidt fremtoning. Dette behøver dog ikke at betyde, at gulvet er til at kassere. Så længe slitagen udelukkende er overfladisk – det vil sige, ikke stikker dybere end 1 – 2 millimeter – kan den nemlig fjernes med en skånsom gulvslibning. Langt de fleste trægulve kan tåle en grundig gulvslibning, og vil med stor sandsynlighed faktisk blive både kønnere og mere modstandsdygtige over for slid med en gulvslibning og en efterfølgende plejende og beskyttende behandling.

Hvis du leder efter en gulvsliber i Sabro, kan du tage et kig på gulvkanonen.dk, og få et gratis og uforpligtende tilbud.

Flere Nyheder