Find den bedste hundeskål til din hund

22 juni 2021 Lykke Holzmann Søby

editorial

Ikke alle hundeskåle er ens. Forskellige hundeskåle har forskellige funktioner, og nogle er bedre end andre. Der er mange forskellige typer hundeskåle, så det kan være svært for hundeejere at afgøre, hvilken slags der passer til deres hund.

Når du skal finde den rigtige hundeskål til din hund, er der flere ting du bør overveje såsom omkostninger, stil, sikkerhed, formål, holdbarhed og rengøring. Hvis du tænker over det, er din hunds skål en vigtig del af dens grundlæggende ernæringsmæssige sundhed

Hundeskåle af plast

Plastskåle til hundemad findes i forskellige størrelser, former og farver. De har tendens til at være billige og vil sandsynligvis ikke gå i stykker, hvis de tabes. Mange kan komme opvaskemaskinen. Imidlertid anbefales plastikskåle generelt ikke til de fleste hunde. Skåle af plast kan let tygges eller ridses af din hund og her kan bakterier samle sig. Derudover kan nogle hunde udvikle allergi over for plastik, hvilket resulterer i en mild hudreaktion på hagen eller i ansigtet. Det er en god idé at finde et sundere alternativ til din hunds måltider.

Keramiske hundeskåle

En skål af keramik er en fantastisk måde at udtrykke stil på. Disse skåle er ofte dekoreret med sjove designs og kan endda være håndlavede. Deres beskyttende glasur gør dem lette at holde rene, især hvis de kan vaskes i opvaskemaskine. Dog vil keramiske hundeskåle ofte gå i stykker, hvis de tabes. Selv når de håndteres omhyggeligt, kan disse skåle flise eller knække og blive farlige for din hund. Mindre synlige revner kan rumme bakterier. Sørg for at holde godt øje med dine keramiske skåle regelmæssigt for eventuelle skader.

Rustfrit stål hundeskål

Hundeskåle i rustfrit stål er langt de mest holdbare og kan også opvaskes i opvaskemaskine. Disse skåle er som regel lavet med en skridsikker kant i bunden for at forhindre spild. Skåle i rustfrit stål kommer ikke ofte i farver eller mønstre, selvom det findes. De er praktiske og billige og så holder de længere.

Det er dog stadig vigtigt at passe ordentligt på disse skåle. De kan udvikle pletter eller rust, især hvis de efterlades udendørs. Derudover kan hunde, der kan lide at tygge deres skåle, beskadige skåle i rustfrit stål og deres egne tænder i processen.

Flere Nyheder