Få undersøgt din brugte bil på et autoværksted

14 September 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Overvejer du at købe en ny brugt bil er der flere ting du bør gøre før du underskriver købsaftalen. Start med at læse hvad du kan om den eller de bilmodeller du har i tankerne. Du skal læse hvad andre har haft af oplevelser med bilen. Har de været glade og tilfredse eller det modsatte. Hvilke typer problemer har bilen. Er det problemer det er nemt at få ordnet eller kræver det dyre reservedele og kæmpestore mekaniker regninger. Det bør afspejles i prisen, hvis det er tilfældet. 

Få undersøgt bilen af et autoværksted

Når du har bestemt dig for en bil er der der andre ting du bør gøre igen før du underskriver købsaftalen.

Få et autoværksted til at kigge bilen igennem. Det kunne være et autoværksted i Aalborg. 

De fejl autoværkstedet evt. finder skal udbedres eller også skal du have et prisnedslag. Husk også at det at bilen er nysynet er ikke det samme som at der ikke er fejl. Det betyder udelukkende at bilen er lovlig at køre i. 

Kør en lang tur i bilen

En anden god ting du bør gøre er at bede om at få lov til at køre en lang tur i bilen. Tøver forhandleren eller den private sælger bør du overveje at lade bilen stå og lede videre. En lang tur, den skal gerne være på mindst 30 min. vil give dig tid til at lære bilen at kende. Det skal være en tur hvor du kommer på motorvejen og en tur rundt i byen. Kører du blot rundt om hjørnet, lærer du udelukkende om bilen starter når du drejer nøglen.

Er du hos en forhandler så kast gerne et blik på de andre biler han sælger. Ser de flotte og velholdte ud. vil der være en stor sandsynlighed for at den bil du har i kikkerten også er ok.

More articles