Få udskiftet bilens forrude, hvis den splintrer ved stenslag

01 februar 2019 Astrid Pedersen

editorial

Når du kører bil, er det rigtig vigtigt, at du har et godt og uspoleret udsyn. Derfor bør du, før du sætter dig ind i bilen, sikre dig, at din forrude er ren og klar. Mange forruder bliver med tiden matte, når de bliver ældre og mere slidte – og har din forrude været udsat for skader, er der risiko for, at den nemmere splintres. En skade kan nemlig forårsage, at forruden bliver mere skrøbelig over for sammenstød, og således kan selv mere undselige skader så som stenslag repræsentere en risiko for din sikkerhed.

Hvordan opstår stenslag i forruden?

Måske har du set de stjerneformede skrammer i din bils forrude, som går under navnet stenslag. Stenslag opstår som regel, når man kører på en grusvej eller en vej med nylagt asfalt, hvor laget af græs eller skærver endnu ikke er kørt helt ned i overfladen. Her kan småsten eller skærver hvirvles op, enten af din egen bil eller en af de foran kørende biler, og hvis vinklen er uheldig, kan stenen eller skærven ramme din bils forrude. Hvis der samtidig er god fart på, vil nedslaget ske med stor kraft – stor nok til at afstedkomme en stjerneformet skramme i ruden.

Nogle stenslag er forholdsvis harmløse, og hvis de samtidig er placeret uden for førerens synsfelt – for eksempel i rudens nederste højre hjørne, i passager siden – kan man i reglen nøjes med at udbrede skaden ved en reparation. Men et alvorligt og dybt stenslag, som danner tydelige revner ud fra skrammens centrum, er en oplagt grund til udskiftning af forrude.

Hvem kan hjælpe mig med udskiftning af forrude?

Der er mange steder rundt omkring i Danmark, som tilbyder reparation eller udskiftning af forrude. Det er ikke udelukkende automekanikere, som kan give dig en stenslag forrude pris – der findes også specialiserede virksomheder inden for området. Læs mere på hjemmesiden hvad-koster-det.dk

Flere Nyheder