Få sikkerheden under kontrol med en låsesmed

09 November 2022 Camilla Sørensen

editorial

I Danmark er det lovpligtigt at have et godkendt låsesystem i virksomheder, der har mere end ti ansatte. Dette skal sikre, at virksomhedens ejendele og data er beskyttet mod ubudne gæster. Men hvordan kan du være sikker på, at låsesystemet fungerer optimalt? Og hvad kan du selv gøre for at øge sikkerheden i din virksomhed?

I denne artikel tager vi et kig på låsesmede og deres rolle i at højne sikkerheden i virksomheder.

Hvordan kan en låsesmed hjælpe med sikkerheden?

En låsesmed kan rådgive om, hvordan låsesystemet skal være opbygget for at være mest effektivt og give bedst mulig beskyttelse. Dette inkluderer både låse på døre og skabe, men også adgangskontrol-systemer som fjernbetjeninger, nøgler eller kodeindtastning. Desuden kan en låsesmed også rådgive om sikkerhedsovervågning, såsom kameraovervågning eller alarm.

låsesmed

En låsesmed kan også hjælpe med at skifte låse ud efter behov, f.eks. hvis en nøgle er blevet stjålet eller mistet. En låsesmed kan endda også lave en plan for, hvem der har adgang til hvilke lokaler i virksomheden.

Som en del af rutinemæssig vedligeholdelse kan en låsesmed ligeledes tjekke låsesystemet løbende for at sikre, at det stadig fungerer optimalt.

En låsesmed er altså med til at sikre, at virksomhedens låsesystem altid er up-to-date og effektivt i forhold til beskyttelse af ejendele og data.

Hvad kan virksomheden selv gøre for at højne sikkerheden?

Foruden en låsesmed er der flere ting, som virksomheden selv kan gøre for at øge sikkerheden. Dette inkluderer f.eks.:

– løbende tjek og udskiftning af låse og lignende sikkerhedsudstyr

– regelmæssigt at lave en inventarliste over virksomhedens værdigenstande, som skal beskyttes

– uddele nøgler/adgangskoder efter behov og løbende opdatér listen over hvem der har adgang til hvad

– informere medarbejdere om vigtigheden af sikkerhed i virksomheden, herunder hvordan de skal forholde sig i tilfælde af tyveri eller lignende

– sørge for, at alle døre låses, når virksomheden lukker

Samlet set kan disse tiltag hjælpe med at øge sikkerheden i virksomheden fra både interne og eksterne trusler. Vil du vide mere om låsesmede og de opgave, vedkommende kan løse, så tag et kig på askerls.no.

More articles