Få professionel hjælp til at komme afhængigheden til livs på et misbrugscenter

23 november 2018 Astrid Pedersen

editorial

Et misbrug – uanset om der er tale om alkoholisme, afhængighed af receptpligtig medicin, ludomani (spilafhængighed) eller måske narkomani – er dybt skadeligt for et menneske. Ikke alene påvirker et substans misbrug kroppen negativt – selve afhængigheden er nedbrydende for sjælen, det sociale liv, og selve et menneskes integritet. Når afhængigheden får overtaget i et menneskes liv, bliver alt andet sekundært, selv venner, familie, job og kolleger – kort sagt alt, hvad der reelt betyder noget.

Det er ike usædvanligt at se misbrugsramte mennesker ofre alt på afhængighedens alter. Jobbet ryger typisk, fordi den misbrugsramte ikke kan passe sine arbejdsmæssige forpligtelser, og muligvis bryder med vigtig etik på arbejdspladsen, for eksempel drikker i arbejdstiden, møder for sent eller udebliver, eller måske endda stjæler fra arbejdspladsen for at finansiere sit misbrug.

I forhold til familien trækker et misbrug svære veksler på relationen til ægtefælle og børn, og mange familier, hvor den ene forælder er faldet i afhængighed, ender med at gå i opløsning. Og når vennerne prøver at hjælpe, vil den misbrugsramte typisk støde den fra sig i ren og skær fornægtelse af, at der overhovedet eksisterer et problem.

Sæt en stopper for misbruget før det er for sent

Derfor er det vigtigt, at familie, venner og kolleger står sammen om at hjælp den misbrugsramte, før det kommer så langt ud. Hos Behandlingscenter Stien kan I få råd og vejledning til, hvordan I håndterer den svære konfrontation og hvorledes det efterfølgende forløb skal tilrettelægges. Dette kan for eksempel være med et afvænningsforløb på selve misbrugscenteret, hvor den misbrugsramte gennemfører et behandlingsforløb af cirka fem ugers varighed.

Samtidig får resten af familien tilbud om et sideløbende forløb, som har til formål at ruste de enkelte familiemedlemmer og familien som helhed til den efterfølgende tid, hvor en ny tilværelse skal bygges op – uden misbrug og afhængighed.

Læs mere om misbrugsbehandling på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder