Få hjælp til vedligeholdelse af dine tænder hos en lokal tandlæge

05 juli 2021 Astrid Pedersen

editorial

Du ved det med sikkerhed godt, for du har fået det at vide gennem hele din skoletid: Det er vigtigt at passe godt på sine tænder. I hvert fald hvis man ønsker at bevare et smukt, sundt og funktionelt tandsæt hele livet igennem.

Derfor skal du børste tænder morgen og aften hver eneste dag. Du skal også helst huske at rense mellem tænderne ved hjælp af tandtråd. Og sidst, men ikke mindst, er det utroligt vigtigt at passe sine årlige eller halv årlige tandlæge besøg.

Lad den lokale tandlæge hjælpe dig med at holde dine tænder flotte og stærke

Især den sidste del af forpligtelsen har det med at halte for mange danskere. Så snart vi ikke længere hører under folkseskolens tilbud om gratis tandlæge behandling kan det godt være svært at komme af sted til klinikken.

Mange mennesker har svært ved at se hvad regelmæssige tandlæge besøg skal gøre godt for. Tænderne fejler jo ingen ting – så er det ikke bare penge og tid lige lukt ud af vinduet?

Men her skal du huske at et tandlæge besøg i høj grad handler om at forebygge. Selv om dine tænder og dit tandkød umiddelbart har det fint er det ikke nødvendigvis ensbetydende med at der ikke er dårligdomme under opsejling.

Der kan sagtens skjule sig ansatser til karies (huller i tænderne) på steder du ikke selv kan se. Det kan for eksempel være mellem dine tænder eller under tandkødets rand. Og er der tilløb til parodontose er det meget vigtigt at der bliver taget hånd om problemet inden tilstanden bliver alt for fremskreden. Her kan din tandlæge hjælpe. Og det er en god idé at vælge en klinik som ligger tæt på din bopæl.

Er du bosiddende i Vejen, Kolding eller nærmeste omegn hedder den nærmeste tandlægeklinik Tandlæge Tove Klose. Book tid via hjemmesiden http://tandlaegetoveklose.dk/.

Flere Nyheder