Få hjælp til medicinmisbrug

26 november 2018 Tina Høy

editorial

Antabus – afhjælper ikke afhængigheden

Behandlingscentret STIEN behandler og rådgiver afhængige og deres pårørende. Man bliver indkvarteret i et professionelt miljø på hyggelige værelser midt i naturskønne omgivelser. Behandlingscentret er imod udskrivningen af antabus til afhængige, da de mener, at behandling er vejen frem. Når du tager antabus, vil du stadig have den store trang til at drikke, men du kan blive syg, hvis du gør det 

Pga. antabussen nedbryder leveren ikke alkoholen, og du kan bl.a. opleve træthed, få kvalme og i værste fald hjertestop. 

Behandlingscentret STIEN tilbyder, at du kan ringe og få en uforpligtende snak på døgntelefon: 70 20 72 70.

Medicinafhængig

Pille- og medicinmisbrugeren har svært ved at indse og indrømme over for andre, at de føler en afhængighed. Især kan et sidemisbrug være svært at stå ved.

Det karakteristiske ved et pillemisbrug er, at den afhængige distancerer sig følelsesmæssigt fra andre og isolerer sig. Familien og omgangskredsen kan ikke rigtigt genkende eller få følelsesmæssig kontakt til den person, de kendte før. 

Kollegaer kan opfatte, at der er noget galt med den afhængige, men kan måske ikke gennemskue, hvad det er. En fejl mange begår er at forsøge at hjælpe med at skjule de fejl, den afhængige begår, eller hjælpe med vedkommendes arbejdsopgaver. På den måde hjælper man uforvarende den afhængige med sit misbrug. 

Det er altid en stor opgave at overbevise den afhængige om, at vedkommende har et misbrugsproblem, og at få den afhængige til at sige ja til at modtage hjælp. Bl.a. fordi den afhængige ofte føler skam og det at modtage hjælp også er en indrømmelse af, at den afhængige tidligere er kommet med bortforklaringer og løgne. Man må som pårørende forsøge at overbevise om, at den afhængige vil ende med at være stolt af at gøre noget ved problemet. Behandlingscenter STIEN lover en effektiv behandling.

 

 

Flere Nyheder