Få hjælp til istandsættelse med en dygtig maler i København

05 May 2019 Astrid Pedersen

editorial

Når malingen på væggene begynder at falme og blive misfarvet, tapetet krøller i hjørnerne og lakken på panelerne skaller – så er det på tide med en grundig istandsættelse af vægge, lofter og træværk. I hvert fald hvis du ønsker, at dit hjem skal fremstå indbydende og lækkert.

Det er ikke unormalt, at vægge og lofter går hen og bliver misfarvede med tiden. Partikler fra tobaks røs og os fra madlavning kan gulne vægge og lofter – dette ses mest i krogene, hvor skidtet har en tendens til at samle sig. Tapet bliver med tiden falmet – her gør solens skarpe UV stråler en stor del af arbejdet. Og til sidst vil tapetet begynde at slippe i toppen, når tapet klisteret mister sin effekt.

Få flotte vægge, lofter og træværk med en professionel maler

Det er et stort stykke arbejde at skulle male en hel bolig på én gang – især hvis det skal gøres ordentligt. Et godt og gedigent stykke malerarbejde er ikke gjort med blot at smøre maling på overfladerne. Skal din istandsættelse holde i mange år, skal der gås grundigere til værks.

Gammelt tapet skal fjernes, og pudset inden under tages i grundigt øjesyn. Er det så slidt, at det ikke kan danne grundlag for et smukt og ensartet resultat blot ved overfladisk lapning, skal væggen muligvis pudses op på ny for at blive flot igen. Det kan måske endda være nødvendigt at fuldspartle væggen for at opnå det ønskede resultat. Og så skal du regne med at bruge mange timer og dage på projektet, især hvis paneler, dørkarme, vinduesrammer, skabslåger og alt det øvrige træværk også skal have en overhaling.

Hvis du ønsker at spare tid og besvær – og samtidig ønsker det optimale slutresultat – kan du med fordel overlade opgaven til en faglært håndværker. Du kan finde din dygtige maler i København på Malerkanonen.dk

More articles