Få hjælp til begravelse eller bisættelse i Odense fra den lokale bedemand

07 december 2019 Astrid Pedersen

editorial

Et dødsfald er som regel en ganske livsændrende begivenhed – ikke blot for den afdøde, men også for de tætteste pårørende. Pludselig er der et gabende tomrum, hvor éns mor, far, søster, bror eller ægtefælle plejede at være. Mennesker man har kendt hele sit liv eller har levet tæt sammen med, vil ved deres afsked med livet uvægerligt efterlade et sådant vakuum. Man plejer at sige, at sorg er kærlighed, som ikke har nogen steder at gå hen. Og denne sorg kan nærmest være lammende, når en, man elskede, er borte for altid.

Få hjælp til forberedelse og afvikling af begravelse hos den lokale bedemand

Derfor er tiden lige efter et dødsfald en tid, som kalder på eftertanke og refleksion. Som efterlevende har man brug for at lære sin sorg at kende, og for at søge trøst og støtte hos andre pårørende. Desværre er det også en tid, som er bebyrdet med en masse praktiske opgaver, som helst skal løses lige nu og her. Begravelsen eller bisættelsen skal for eksempel helst arrangeres få dage efter dødsfaldet, så at den kan komme i stand inden for fjorten dage.

I denne forbindelse skal der træffes aftale med præsten og med kirkekontoret i det lokale sogn, der skal skaffes kiste, ligklæder og eventuelt urne, og der skal fremstilles en gravsten. Samtidig skal der som regel bookes lokaler til gravøl, frokost eller reception, som ifølge traditionen afholdes efter selve bisættelses ceremonien. Og så er der mange, som ønsker at informere om dødsfaldet ved hjælp af en dødsannonce.

Til alle disse opgaver kan du få hjælp fra den bedemand, som forestår kisteilæggelsen og klargøring af den afdøde. Bedemanden forestår desuden gerne indhentning af begravelseshjælp fra kommunen eller fra private forsikringer og pensions ordninger.

Du kan læse mere om bedemandens opgaver i forbindelse med begravelse i Odense på bgfo.dk

Flere Nyheder