Få hjælp til at leve med angst

15 juni 2019 Astrid Pedersen

editorial

Angst er en lidelse, som er omgivet af et stort tabu. Mange mennesker er bange for at indrømme over for såvel sig selv som over for resten af verden, at de lider af angst. Dette skyldes, at psykiske lidelser generelt er tabu belagte, idet de traditionelt er list mystiske, og samtidig i manges øjne er et tegn på menneskelig svaghed. I vores moderne samfund er der en tendens til, at psykisk syge og lidende mennesker ”bare kan tage sig sammen” og komme ud af deres sygdom.

Der bliver generelt set en smule skævt til – og ned på – mennesker, som kæmper med en psykisk lidelse som for eksempel angst. Og derfor går mange mennesker rundt og skjuler denne lidelse. Dette er dog et skråplan – for hvis angst ikke behandles i de tidlige stadier, kan lidelsen godt gå hen og udvikle sig og blive ganske alvorlige.

Hvordan ved jeg, om jeg har angst?

Der er flere forskellige grader af angst – og selv om den ”milde” grad af angst (som manifesterer sig ved mere eller mindre konstant bekymring, uro, rastløshed og tankemylder) er slem nok i sig selv, vis man lider af den, er det de mere alvorlige varianter, man skal frygte.

Angstlidelser som OCD kan forhindre mennesker i at føre en normal tilværelse, idet de bliver styret af tvangs tanker og ditto handlinger, hvilket kan gå hen og blive aldeles invaliderende. Og lider man af PTSD, kan det være svært at planlægge sin dag, idet man ikke ved hvornår man pludselig bliver kastet tilbage i den traumatiske situation, som forårsagede denne frygtelige angstlidelse.

Dette betyder dog ikke, at du ikke skal tage din angst alvorligt mens den befinder sig i den milde ende af spektret. Du bør faktisk omgående søge behandling i form af angst terapi, som kan hjælpe dig til at forstå din angst – og dermed dig selv – på et dybere niveau.

Bliv klogere på angstekspert.dk

Flere Nyheder