Få hjælp til alkoholmisbrug

26 november 2018 Tina Høy

editorial

Antabus

Måske har du prøvet antabus, og det virker ikke for dig? Behandlingscenter STIEN tilbyder behandling, både til afhængige af spil, alkohol, medicin, arbejde, sex mm. og med deres store erfaring i behandling af alkoholmisbrug, mener de ikke, at antabus er behandling. Den afhængige tænker mere på at drikke, end at man bliver syg af antabus. Med antabus i kroppen nedbrydes alkoholen ikke i leveren, og man kan få det ret dårligt, som en slem influenza eller i værste tilfælde ligefrem hjertestop. 

Behandlingscentret STIEN kan kontaktes hele døgnet på tlf.70 20 72 70.

Behandlingscentret

Behandlingscenter STIEN ligger i skøn og beroligende natur med fine hyggelige værelser. Centret er placeret centralt i landet. Alle behandlere har selv en forhistorie med misbrug, men de er professionelle, og alle afhængige kan forblive anonyme. Behandlerne har dermed selv prøvet at gennemgå både et misbrug og derefter en Minnesota-behandling. De kender både den afhængiges problemer og familiens og ved bl.a., hvilken dårlig samvittighed, der kan opstå hos den afhængige efter afrusning.  

Behandlerne ved nærmest på forhånd, hvilke undskyldninger og benægtelser den afhængige vil komme med og ved, hvad de skal svare på dem, da de selv har brugt samme undskyldninger. Deres holdning er ikke, at en afhængig har en svag karakter, men at alkoholmisbrug er en sygdom.

Den kendte Anonyme Alkoholikeres (AA’s) 12-trins program har virket i mange år, startet i USA, og det er den såkaldte Minnesotamodel, der hjælper den afhængige med, hvordan vedkommende kan komme videre i livet uden afhængigheden af alkohol. 

Du har sikkert også hørt om intervention før, og vi tilbyder god vejledning, hvis det skal gennemføres sammen med familie og evt. arbejdsgiver. Man giver den afhængige et ultimatum, der skal resultere i behandling. De fleste afhængige siger til sidst ja til en behandling med det samme. Familien har altid mulighed for at komme og se vores center, inden de laver en intervention.

 

 

 

 

Flere Nyheder