Få hjælp fra autoriseret elektriker i Sønder Omme

05 november 2020 Astrid Pedersen

editorial

Skal du bygge om eller til – eller trænger de faste installationer i din bolig blot til en modernisering? Så skal der autoriserede fagfolk på banen, og dette gælder uanset om der er tale om el- eller VVS-installationer.

Kan jeg ikke selv lave mit el arbejde?

Det korte svar på oven for stillede spørgsmål er nej – du må ikke selv foretage ændringer i det der kategoriseres som de faste elektriske installationer i din bolig. Til disse hører de elementer som du ikke umiddelbart selv kan skrue af og tage med dig ud af dit hus eller din lejlighed.

Det betyder at du eksempelvis gerne må skifte en sikring i dit sikrings skab. Men skal du have nyt hfi relæ, og skal der oprettes nye grupper og strøm kredse, er det en autoriseret el installatør eller elektriker som skal forestå arbejdet. På samme måde må du gerne skifte en pære i en lampe, og – hvis du har lidt teknisk snilde – skifte hele lampen, så længe du husker at slukke for strømmen imens. Men skal der trækkes kabler til et helt nyt udtag til ophæng af en lampe er det igen den autoriserede elektriker som skal tilkaldes.

Når loven er udformet således er det ikke for at genere dig, eller for at sikre elektrikeren arbejde. Det er rene og skære sikkerheds hensyn som ligger til grund. Elektricitet er ikke noget at spøge med – og du vil med dit klamphuggeri risikere at sætte eget og andres liv på spil. Og derfor er det en god idé at kontakte elektrikeren i god tid forud for påbegyndelsen af dit bygge projekt.

Hvor finder jeg en dygtig autoriseret el installatør i Sønder Omme?

Skal du have hjælp til de elektriske systemer i din bolig i Sønder Omme eller Grindsted kan du med fordel kontakte Westergaard El – læs mere på westergaard-el.dk

Flere Nyheder