Få gjort sådan, så hunden ikke ødelægger din hundeskål

29 July 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det vigtigste i første omgang er, at man vælger en hundeskål til hunden ud fra de hundeskåle, som der findes på markedet, der passer til hunden efter, hvor gammel den er, hvilken race den er, hvor stor den er; om den skal dele madskålen med andre og så videre.

Og så bør den være af at materiale, hvor den kan spise af, hvor der ikke bliver aflejret giftstoffer, eller der kan gå skår af den, som hunden kan få i munden, såsom hvis den er af keramik eller porcelæn.

Men for resten af tiden handler det i lige så høj grad om, at man sørger for at lave nogle finter, så der er mindst chance for, at hunden ødelægger den skål, så man ikke hele tiden skal hen at erstatte den med en ny.

Gør hundeskålen tilgængelig for hunden, når den skal spise

Hvis hunden har det med at lege med skålen, når der ikke er mad i den, og skålen får knubs og bliver medtaget af at blive leget med, så bør man stille den væk, når der ikke er måltider til hunden.

Dette er også med til at lære hunden, at den skal spise, når hundeskålen er fremme.

Apropos det at spise så er hunde tit gode til at vide, hvornår på dagen den skal have noget at spise, så hvis den går i retning af hundeskålen, hvis den står fremme, så kan det også være signal til, at den er sulten, og at den ikke har intention om at lege med skålen.

Så hvis skålen ikke står fremme, så gælder det endnu mere om, at man sørger for at huske, hvornår hunden skal have mad, da den ellers ikke kan give signal til dette.

Ellers er det også smart at give hver hund sin egen madskål, så den ved, hvad den skal spise fra.

More articles