Få flotte tænder med regelmæssige tandlæge besøg

26 september 2019 Astrid Pedersen

editorial

Er det efterhånden ved at være længe siden, at du har besøgt din tandlæge? Så er det bare med at komme af sted. Et tandlægebesøg en gang om året kan nemlig forhindre alvorlige tand sygdomme, som kan spolere dit flotte smil for altid.

Hvordan foregår et besøg hos tandlægen?

Når du har booket tid hos din tandlæge til en helt standard tandrensning med tilhørende eftersyn af tænder og tandkød, skal du ikke sætte mange timer af. Dette er nemlig en rutine behandling, som tandlæger udfører mange gange i løbet af en dag, og som ikke tager meget mere end en halv time.

Du vil ved første besøg med stor sandsynlighed få taget nogle røntgenbilleder af din mund. Dette kan tandlægen bruge til at konstatere, om der er begyndende huller eller andre kiritiske tilstande, som ikke kan ses med det blotte øje – for eksempel mellem tænderne, eller i tændernes rødder.

Dernæst vil dine tænder og dine tandkødslommer blive renset. De fleste tandlæger bruger ultralyd til at fjerne plak og belægninger – de såkaldte tandsten – som sidder godt fast på emaljen. Tændernes overflade bliver poleret med et let slibende middel, hvilket gør emaljen glat og forhinder plak i at opbygge sig på ny.

Tandlægen vil kigge grundigt på dine nyrensede tænder, og samtidig måle dybden på tandkøds lommerne. Dette gøres for at afdække, om du har ansatser til parodontose. Er det tilfældet, vil tandlægen iværksætte en behandlingsplan, som har til formål at bremse udviklingen og forhindre parodontosen i at ødelægge dine gummer.

Hvilken tandlæge skal jeg vælge?

Det er altid en god idé at vælge en tandlæge tæt på dit hjem eller på din arbejdsplads, således at det ikke er forbundet med stort besvær at komme af sted. Hvis du leder efter en dygtig og kompetent tandlæge i Storvolde, kan du med fordel besøge Tandlægerne i Klarup på tandlaegerne-klarup.dk

Flere Nyheder